Skoči na glavno vsebino

Zjutraj smo se zbudili. Šli smo na telovadbo. Bila je malo taka tečna čebela Stanka. Ful velik takih težkih vaj smo mogli delat. Pol smo šli na zajtrk, potem smo ocenjevali sobe. Potem smo iskali zaklad Škrata Čateža, reševali smo uganke, to je bil najboljši del. Medtem so Leja, Anjesa in Tisa našle 2 kači, zato so zelo zakričale in stekle po hribu. Za dopoldansko malico je Anjesa prvič poskusila melono. Bila je dobra. Po malici nam je učiteljica Tina razkazala živali, ki jih imajo v domu. Videli smo paličnjake, želvo Blitvo, ribe, ostanke kač, ptiča Marjana, izbljuvek od sove, jelenove rogove, nagačenega fazana in divjo svinjo. Potem smo morali reševati še ene delovne liste. Kosilo je bilo odlično, dobili smo tudi sladoled. Po kosilu je bil dolg počitek. Popoldne smo imeli orentacijo z učiteljem Maticem, ki je bil zelo prijazen. Iskali smo določene točke, špagice in rože. Na točkah smo reševali naloge. Vmes je prišla učiteljica Iva in sta se z učiteljem Maticem nalašč skregala. Morali smo ugotoviti, če je to hec ali je žaljivo izzivanje. Ko smo prišli do zadnje točke, smo postavili bivak. Plezali smo po skalah. Fantje so podirali drevesa. Punce so šle nabrat smrekove vejice za ogenj. Dominik je zakuril ogenj s kresilom, kar je super, ampak še bolj ga je (in vse fante) zanimal traktor, ki je obračal travo. Ker smo pekli hrenovke, smo gospoda povabili na večerjo.

Dominik: Všeč mi je bilo, ko sem podrl drevo in ko sem videl traktorje, ki so obračal krmo in balirali. Pa ker smo delal bedarije ob ognju. No more mjav mjav tovaršica. 🙂

Tisa: Všeč mi je bilo, ko smo se smejali ob ognju. Najboljši dan je bil. Všeč mi je, ker bom prespala. 

David: Všeč mi je bilo, ko smo se z unim gospodom pogovarjali, ki je obračal travo. Ko smo hrenovke pekli, mi je bilo tudi všeč.

Učitelji: Zelo je v redu. Malo smo utrujeni.

Anjesa: Danes je bil zelo zanimiv dan in dober. Zanimivo je bilo, ko smo se smejali ob ognju. Najbolj prijazen iz doma je učitelj Matej, ker mi je dal sladoled, ker mi je bil dolžen. Najslabše v dnevu je bilo, ko sem videla kačo in zakričala in bežala po hribu (poglejte, Gregor Hotko:)).

Martin: Ne vem, kje bi začel. Skoraj cel dan sem gledal traktorje. Zanimivo mi je bilo, ko smo škrate iskali. Zelo fajn mi je bila tudi orientacija, sploh na koncu, ko smo pekli hrenovke in še prej šotore postavljali. Ko smo pekli hrenovke, smo se pogovarjali z domačinom, ki je kmet. Komaj čakam, da gremo jutri domov!

Leja: Cel dan je bil dober. Smo se zabavali. Najbolj mi je bilo všeč zdej, ko smo hrenovke pekli na ognju.

Dostopnost